Aanpak en gang van zaken

Werkwijze

coaching werkwijze
Hoe verloopt een therapietraject

Werkwijze

Als ik van jou bericht heb gekregen dat je interesse hebt, plannen we een kennismakingsgesprek. Dit is voor jou vrijblijvend en gratis. In dat gesprek bespreken we jouw situatie, waar je tegenaan loopt en wat jouw wensen zijn en hoor je van mij wat ik voor jou kan betekenen.

Als we samen besluiten verder te gaan, plannen we een afspraak voor een uitgebreid intakegesprek. De intake en jouw hulpvraag vormen de basis voor jouw therapietraject.

Ik vind het belangrijk dat we het samen eens zijn over de aanpak en het doel. Jij hebt daar een belangrijke stem in. Daarom zal ik regelmatig met jou evalueren of we nog steeds op de goede weg zitten. 

"Als therapeut ben ik niet een soort verlicht wezen dat al zijn problemen opgelost heeft. Het is eerder dat jij (cliënt) jouw berg aan het beklimmen bent en ik de mijne. En vanaf mijn plek op mijn berg zie ik dingen op de jouwe die jij niet kunt zien en kan ik je tips geven over de weg die je moet gaan. Ik ben zelf ook nog steeds aan het klimmen en fouten maken. Maar: in klimmen kun je steeds beter worden en je kunt de reis die je maakt ook nog gaan waarderen. Dat is waar ons werk om draait".

Russ Harris, auteur, arts en psychotherapeut

TotalBalance en andere methodieken

Methodische aanpak

Als therapeut maak ik gebruik van de methodiek van TotalBalance. Dit is een uitgebalanceerd programma waarbij het gaat om balans op alle terreinen van je leven. TotalBalance is een combinatie van therapie en coaching op basis van Bijbels pastoraat en hanteert een holistische werkwijze. Het gaat om de mens als geheel, met geest, ziel en lichaam.  Aan de hand van een praktisch werkboek doorloop je het coachingstraject. 

Daarbij werk ik ook vanuit andere methodieken, zoals onder meer Creatieve Therapie (vooral beeldende therapie), Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie, Oplossingsgerichte Therapie, Transactionele Analyse en de Acceptance and Commitment Therapy

Coaching is een investering in jezelf

Verlang je naar een leven vanuit rust en ontspanning   en wil je leren de juiste stappen te zetten om je zelfvertrouwen te laten groeien? Neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.