Verbonden verbinden
Verbonden verbinden

Datum

‘VERBONDEN VERBINDEN’ is mijn motto. Het betekent voor mij betrokkenheid bij de ander en jou bemoedigen je te verbinden met jezelf.

Werken op basis van het motto VERBONDEN VERBINDEN betekent voor mij enerzijds dat ik vanuit verbondenheid met de ander aanwezig ben in de gesprekken. Ik bedoel dan een betrokken houding. En anderzijds zeg ik daarmee dat ik mijn cliënten help om zich weer te verbinden met dat wat er in hen omgaat en wat belangrijk is voor hen.

Over deze twee aspecten gaat het in deze blog. Ze zijn cruciaal in een coachingstraject. 

verbonden met je

De impact van er wel of niet bij zijn

Want, wat gebeurt er als iemand niet helemaal betrokken is. Meestal voel je het direct als je gesprekspartner er niet helemaal bij is als je iets probeert te vertellen. En dat gevoel doet wat met jou en met de onderlinge verbinding.  

Het kan je een gevoel van onzekerheid en teleurstelling geven. Het veroorzaakt ook allerlei gedachten. Bijvoorbeeld: “Vindt de ander mij wel de moeite waard?” of “Ik ben zeker te saai”. Door deze gevoelens en gedachten is de kans groot dat jij afgeleid wordt van wat je had willen vertellen. Zo ontstaan er haperingen in de onderlinge verbinding.

In het tegenovergestelde geval – je ervaart dat de ander oprechte aandacht voor je heeft en er 100% voor jou is – dan geeft dat jou een gevoel van veiligheid. Daardoor kun je gemakkelijker bij je verhaal blijven en je uiten. Een neveneffect is dat het je een positief gevoel geeft over jezelf. Onbewust ervaar je dat de ander jou van belang vindt! In deze situatie van betrokkenheid kan de communicatie als het ware  ‘stromen’. 

Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven is oprechte aandacht

Tegeltjes-wijsheid

Verbinding met jezelf

Het tweede deel van mijn motto gaat over ‘verbinden’. Hiermee bedoel ik het proces van verbinden met wie jij zelf bent. Vaak leven we juist niet in verbinding met onszelf, maar doen we de dingen op de automatische piloot of proberen we iemand te zijn die we denken te moeten zijn. Door je bewust te worden van jouw diepste drijfveren, dromen en verlangens en daarnaar te leven, zul je meer rust, geluk en voldoening gaan ervaren. 

Het ‘niet verbonden zijn met mijzelf’ herken ik in mijn eigen leven. Er was een tijd waarin ik onbewust erg gefocust was op de verwachtingen van anderen. Ook zocht ik naar manieren zodat anderen mij aardig zouden vinden. Ik besef nu dat ik leefde vanuit angst, angst voor afwijzing. Doordat ik in de greep was van die angst lukte het mij niet om te leven voor wat ik echt belangrijk vond. In mijn werk kom ik veel mensen tegen die te maken hebben met deze angst.

Daarom is het mijn missie als coach om jou te laten ontdekken wie je werkelijk bent, waar je naar verlangt en waar je gaven liggen. En vervolgens wil ik je bemoedigen om ook de dappere stappen te zetten op basis van je drijfveren. Daardoor kun je gaan leven met een grote L, ga je vanzelf stralen en zul je vrede en voldoening ervaren.

In de Bijbel kun je lezen dat God een plan heeft met iedereen. Ook heeft Hij iedereen een unieke set gaven en talenten gegeven. Door je meer bewust te worden van wat er in je omgaat, zul je ook eerder ontdekken wat God in jouw hart gelegd heeft. En als je vervolgens die gaven, talenten en verlangens in gaat zetten, is het alsof je ‘in je flow’ bent. Vanuit ontspanning mag je geven wat je in je hebt. Omdat God het er al in gelegd heeft.

Ik wens je toe dat je oprechte aandacht kunt hebben voor de ander en die ook aan jezelf kunt geven. Dan maak jij de wereld een stukje mooier.

Schrijf je in voor mijn InspiratieBrief

en ontvang inspiratie en nieuws over zelfvertrouwen,
leven met lef en innerlijke rust.

En ontvang direct een positief dankjewel!

Meer
artikelen