Word weer een gezonde slaper

Slaap lekker traject

Slaapproblemen
Een veel voorkomend probleem

niet kunnen slapen

Goed kunnen slapen is helaas niet vanzelfsprekend. Ongeveer 20 procent van de mensen heeft eens in zijn leven last van slaapproblemen.  Er zijn verschillende soorten slaapproblemen maar de meest voorkomende is wel de insomniestoornis. Hierbij ervaren mensen gedurende een lange tijd dat ze te weinig uren slapen waardoor ze overdag slecht kunnen functioneren. Vaak speelt stress hierbij een rol.

Slaapproblemen ontstaan vaak door een combinatie van erfelijke factoren, persoonskenmerken en omstandigheden. Stressvolle omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat  je ’s nachts wakker ligt. Het lastige is dat de slaapklachten vaak aanhouden ook als de stressvolle situatie inmiddels is verdwenen. Meestal komt dat omdat je in een vicieuze stresscirkel terecht bent gekomen of dat je stress ervaart over het niet kunnen slapen.

Slaapproblemen, er is wat aan te doen

Weer kunnen slapen zonder medicatie

Het blijkt dat veel mensen geen hulp zoeken voor hun slaapproblemen. Terwijl er echt wat aan te doen is. Ook zonder medicatie! In een slaapcoachingstraject help ik je met hulp van een simpele ‘mind switch’  weer een gezonde slaper te worden. 

In de coaching maken we eerst een uitgebreide analyse van jouw slaappatroon. Je krijgt uitleg over slapen en de gezonde slaap, inzicht in het ontstaan van jouw slaapproblemen en praktische handvatten om de rust weer terug te brengen in je slaapkamer. Ook kijken we naar wat je overdag doet en hoe dat invloed kan hebben op je slapen. De ervaring leert dat je in ongeveer zes sessies weer een gezonde slaper kunt worden.

De aanpak is gebaseerd op de laatste inzichten over slaap en slaapproblemen en op de Acceptance en Commitment therapie (ACT). 

Iedereen kan slapen

Gratis e-book

Wil je meer weten over mijn aanpak, lees dan dit gratis e-book van slaapdeskundige Irma Leijten.

Het boek gaat over leren slapen en over wat je zelf kunt doen en kunt leren om weer meer of beter te slapen. Het helpt je nadenken over je eigen strategieën die je inzet om te willen slapen. Onbewust doen we meer dan we denken. Daardoor kan het al snel een ‘gevecht’ tegen slapeloosheid worden.

Neem contact op

Wil je weten of een slaapcoachingstraject ook wat voor jou is?  Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan telefonisch of via beeldbellen (zoom of whatsapp). Of stel alleen je vraag. Ik neem zo snel mogelijk contact met jou op. 

Door een simpele 'mind switch' kun jij weer een gezonde slaper worden