Voor rust, zelfvertrouwen en nieuw perspectief

Psychosociale therapie

Psychosociale therapie
Diepgaande aanpak

Inzicht en nieuw perspectief

Soms zijn er omstandigheden die zoveel impact hebben op je  dagelijkse leven dat het je niet lukt om het leven te leven wat je graag zou willen leven. Ook kan het gebeuren dat je vastloopt in je aanpak om met moeilijkheden om te gaan. Daardoor kun je psychisch niet lekker in je vel komen te zitten en allerlei klachten ervaren.  

Psychosociale therapie kan dan helpen om jezelf te begrijpen, moeilijke ervaringen een plek te geven en vastzittende negatieve patronen om te buigen in meer effectieve strategieën. Daardoor ontstaat er inzicht, zelfvertrouwen, rust en perspectief. 

 

Voor wie

Psychosociale therapie helpt bij diverse klachten, zoals:

Aanpak

Een psychosociaal therapeut maakt gebruik van verschillende methodieken en technieken om te werken aan bewustwording, inzicht en nieuwe vaardigheden. De methodieken waarin ik ben opgeleid zijn onder meer: de oplossingsgerichte therapie, ervaringsgerichte psychosociale therapie,  cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapie en creatieve therapie. 

Als therapeut werk ik vanuit een christelijke en bijbelse visie. Dat betekent niet dat jij als cliënt gelovig of christen moet zijn. Welke achtergrond je ook hebt, je bent van harte welkom. 

steeds in samenspraak met jou

Hoe start een traject

Het kan een hele stap zijn om je aan te melden voor een therapietraject. Daarom bied ik je de mogelijkheid om eerst een telefonisch of online kennismakingsgesprek te hebben. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Daarna kun je nadenken of je met mij verder wil of toch op zoek gaat naar iets anders. Ook zal ik in dat gesprek met je meedenken wat voor jou passend is. Daarbij zal ik eerlijk aangeven als ik denk dat je bij een andere hulpverlener beter op je plek bent. Een gemiddeld traject duurt ongeveer 10 sessies.

Gratis

Kennismakingsgesprek

Na je aanmelding plannen we eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we jouw situatie en wensen en kijken we samen of er voldoende basis is om verder te gaan. 

Intake

Als we beiden vertrouwen hebben om door te gaan, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit uitgebreide gesprek maken we als het ware een duidelijk plaatje van jouw situatie en je hulpvraag. 

Plan van aanpak

Daarna maak ik een plan van aanpak. Daarin staat het doel van de behandeling en de manier beschreven hoe we jouw doelen gaan bereiken. Het is erg belangrijk dat jij zelf ook achter dit plan staat. 

Start behandeling

Als jij akkoord gaat met het plan van aanpak starten we de verdere behandeling en plannen we de vervolggesprekken. Tijdens de gesprekken evalueren we regelmatig of we nog op de voor jou goede weg zitten. 

Als we een situatie niet meer kunnen veranderen, worden we uitgedaagd om onszelf te veranderen.

Viktor Frankl, psychiater en overlevende Holocaust

Verlang je ook naar een leven vanuit rust en ontspanning? En wil je leren hoe je de juiste stappen zet om het leven te leven dat je eigenlijk wil leven?