Over

Marja

Als coach en therapeut is het mijn verlangen om jou  – misschien opnieuw – te laten ontdekken wie je bent  zodat jij echt vanuit je hart en vanuit rust op jouw unieke manier van betekenis kunt zijn voor de wereld om je heen. 

Marja Ploeg
Persoonlijk en betrokken bij jou

Wie ik ben

Ik begeleid mensen met diverse psychische klachten, zoals angst, onzekerheid en weinig zelfvertrouwen door hen te leren waarderen wie ze zijn inclusief hun verlangens en drijfveren, zodat zij vol lef en innerlijke rust in het leven kunnen staan. 

Mijn motto daarbij is ‘verbonden verbinden‘. Dat wil zeggen dat ik vanuit betrokkenheid (verbonden) jou wil helpen je te verbinden met dat wat voor jou belangrijk is. Lees meer over mijn motto in mijn blog

Ik werk op een persoonlijke manier. Vanuit oprechte aandacht voor jou stem ik de begeleiding gedurende het gehele traject op jouw persoonlijke situatie en wensen af. 

Ik weet zelf wat het is om vast te lopen, je onzeker te voelen en met moeilijke situaties en verliezen te maken te krijgen. Vanuit die persoonlijke ervaring en de uitgebreide kennis en professionele ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd, sta ik tijdens de therapie graag naast jou. 

Geloof in een liefdevolle en betrokken God

Mijn basis

Voor mij als persoon en als professional is de basis van mijn leven mijn geloof in een liefdevolle God. Een God die graag betrokken wil zijn bij jouw en mijn leven en die ons voor zijn prachtige plannen in wil zetten. Hij wil ons een hoopvolle toekomst geven. En Hij wil dat wij Hem helpen om ook anderen toekomst en perspectief te geven. Ik geloof dat een ieder uniek is, ongelooflijk waardevol en gewenst. Ik werk vanuit deze basis en vanuit diverse therapeutische stromingen waarin ik ben opgeleid. 

Om bij mij in therapie te gaan hoef je niet gelovig of christelijk te zijn. Ik wil er voor iedereen zijn!

bemoedigen
Werkwijze
Van secretaresse tot coach in eigen praktijk

Mijn verhaal

Ik ben in mijn eigen leven een paar keer flink onderuit gegaan. Zo weet ik wat het is om in een burn-out terecht te komen en heftige life events mee te maken. In die situaties heb ik enorm veel steun gehad van mensen die er toen voor mij waren. Daarom wil ik er ook graag voor jou zijn.

Na een loopbaan als secretaresse heb ik een carrièreswitch gemaakt en ben Social Work gaan studeren. Van die switch heb ik nog geen moment spijt gehad. Ik houd ervan mensen te versterken en heb dat in de loop van de jaren op verschillende manieren kunnen doen: bij onder meer situaties van burn-out en overbelasting, rouw en verlies, echtscheiding, chronische pijn en het dealen met psychische klachten.

Ik heb als hulpverlener gewerkt in diverse settings, de laatste jaren als Praktijkondersteuner GGZ bij huisartsen. Omdat ik meer tijd wilde hebben voor mijn cliënten en meer op mijn eigen manier wilde werken, heb ik in 2020 besloten om naast mijn gewone baan vanuit mijn eigen praktijk te gaan werken. Dat was het begin van CompAct Therapie en Coaching. 

Na  mijn HBO-studie ben ik mij verder gaan specialiseren in de Cognitieve Gedragstherapie, de Oplossingsgerichte Therapie, de Ervaringsgericht Psychosociale Therapie en de Acceptance en Commitment Therapie. Sinds 2019 ben ik geregistreerd als Cognitief Gedragstherapeutisch Werker bij de Vereniging voor Cognitief Gedragstherapeuten (VGCt). In 2021 ben ik gecertificeerd coach/therapeut geworden bij het TotalBalance netwerk.

Vereniging voor Cognitieve gedragstherapie
De Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) is de wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland.
TotalBalance christencoaches
TotalBalance is een netwerk van christencoaches, die door middel van praktische en creatieve coaching mensen begeleiden.
ACBS logo
ACBS BeNe is de Nederlandse afdeling van de Association for Contextual Behavior Science (ACBS BeNe) en richt zich op het verspreiden en bevorderen van het gedachtegoed van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Samenvoeging van drie woorden

Waarom CompAct

De naam CompAct is een samenvoeging van de drie woorden: COMPASSIE, ACTIE EN ACT.

Compassie

Compassie omdat ik jou vanuit vriendelijkheid en mededogen wil benaderen en jou wil bemoedigen ook jezelf zo te benaderen.

Actie

Actie omdat verandering nu eenmaal niet mogelijk is zonder actie. Ik zet me voor jou in en jij zet je voor jezelf in.

ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een prachtige methodiek die je psychologische veerkracht vergroot.

Ontmoet Marja

Mag ik mij even aan je voorstellen

Marja welkom
Video afspelen

Belangrijke waarden

De onderstaande waarden zijn voor mij belangrijk in mijn werk als coach:

Betrokken

Betrokken bij jou.

Acceptatie

Je mag zijn wie je bent.

Hoop

Op zoek naar hoop.

Verbinding

Verbinding met je hart.

Toegewijd

Ik ga er voor.

"Want Ik weet welke plannen Ik voor u heb", zegt de Heer. "Met deze plannen heb Ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven".

BIJBEL | JEREMIA 29 vers 11